Sfaturi pentru inchirierea unei masini

Inchirieri masiniA calatori confortabil si la un pret rezonabil reprezinta o provocare atat pentru cei ce au nevoie de acest serviciu, cat si pentru companiile care ofera asemenea servicii. Inchirierea de masini prezinta cateva avantaje in raport cu alte modalitati de transport, care va vor scuti de multe alte costuri, asigurandu-va un transport sigur, confortabil si la preturi avantajoase. Insa, pentru a beneficia de cea mai buna oferta si pentru a face alegerea potrivita, trebuie sa tineti cont de unele aspecte. Este binecunoscut faptul ca, folosind internetul, putem sa rezervam biletul de avion si camera de hotel. Majoritatea acestor site-uri ofera si posibilitatea de a rezerva un autoturism pe care sa-l folositi pe durata sederii dumneavoastra. Atunci cand rezervati un bilet de avion sau o camera de hotel, puteti beneficia de reduceri substantiale daca rezervarea este facuta din timp. Acest lucru este valabil si in cazul masinilor inchiriate.

Daca veti rezerva din timp o masina, pe langa avantajul pretului, scapati si de eventualele dubii legate de indisponibilitatile unei masini pe care doriti sa o inchiriati in perioada respectiva, fiind ulterior fortat sa faceti o alta alegere sub presiunea timpului.

A inchiria o masina este mult mai avantajos atunci cand va deplasati in locuri pe care le cunoasteti mai putin. In acest caz, ati fi tentat sa apelati la serviciile de taxi, dar sunt binecunoscute inconvenientele legate de costurile de transport, chiar si pe o distanta relativ scurta. O masina inchiriata care are la bord un sistem GPS v-ar fi de un real folos, scutindu-va de ambuteiaje si eliminand posibilitatea de a nu gasi destinatia la care doriti sa ajungeti.

Totusi, atunci cand consultati oferta de inchirieri a unui furnizor, verificati costurile aditionale care nu sunt la vedere in oferta furnizorului, precum costurile inchirierii unui vehicul anume si dotarile sale. Unele companii de inchirieri ar putea sa va taxeze pentru sistemul GPS sau pentru orice alta dotare aditionala de care ati avea nevoie si pentru care s-ar putea sa platiti mai mult.

Indiferent de tara in care va deplasati, exista posibilitatea de a fi pacalit in cazul acestor servicii de inchirieri. Astfel, indiferent in ce tara v-ati deplasa, cautati sa inchiriati de la acele companii care au reputatie internationala, acestia nepermitandu-si a comite ilegalitati in relatia cu clientii.

Un mare avantaj al serviciilor de inchirieri masini reprezinta discounturile pe care o firma sau alta le poate face clientilor sai. Astfel, daca ati beneficiat de serviciile unei anumite firme cae are reprezentare si in tara in care va deplasati, cautati sa inchiriati o masina de la aceeasi companie. Sansele ca aceasta sa va faca o oferta avantajoasa pe baza de fidelitate este una destul de insemnata, iar costurile privind serviciul de care aveti nevoie vor fi reduse semnificativ.

Nu ezitati sa cereti orice informatie cu privire la clauzele si detaliile contractului. In acest sens, recomandam a se citi clauzele contractului de inchirere cu atentie, deoarece acesta poate cuprinde clauze neavantajoase si care variaza de la o tara la alta.

Share