Protejeaza-ti masina inchiriata

Protejati masina inchiriataAtunci cand inchiriati un autoturism, trebuie sa stiti ca aveti deplina responsabilitate asupra acesteia, ca in cazul in care ar fi bunul dumneavoastra personal. Prin urmare, pentru a evita penalitati si pentru a nu plati daune pentru masina pe care a-ti inchiriat-o, trebuie sa tineti cont de cateva reguli pentru a nu avea surprize neplacute. Parcarea unei masini reprezinta o problema cotidiana in orice mare oras. Prin urmare, aveti mare grija sa nu parcati in locuri nepermise pentru a evita eventualele amenzi. Evitati zonele in care scrie parcare interzisa sau parcare rezervata persoanelor cu dizabilitati. Sunt anumite zone in care, desi v-ar parea tentant sa parcati masina, deoarece constatati ca aveti suficient spatiu, parcarea unei masini ar ingreuna totusi circulatia pe respectiva strada, mai ales daca vorbim de o strada secundara sau de o zona in care opresc de obicei autoturisme care aprovizioneaza magazinele dintr-o zona anume.

De asemenea, daca va aflati intr-o zona rezidentiala pe care nu o cunoasteti, aveti toate sansele sa va intalniti cu afise de genul Nu parcati sau Nu blocati accesul! Proprietate privata!. Este foarte important sa respectati aceste semne pentru a nu avea inconveniente, mai ales cand conduceti un autoturism care, practic, nu va apartine. Puteti avea surpriza neplacuta de a avea roata blocata, sau intr-un caz mai nefericit, chiar desumflata, urmare a razbunarii unui locatar caruia i-ati blocat calea de acces. In cele mai fericite cazuri, daca aveti de parcat intr-o asemenea zona pentru o perioada scurta de timp, lasati un bilet cu un numar de telefon la care sa puteti fi contactat si pentru a elibera imediat zona.

Un alt loc in care nu ar trebui sa lasati masina ar fi in apropierea hidrantilor, care ar putea ingreuna accesul pompierilor sau al localnicilor in caz de nevoie. De asemenea, evitati a parca in apropierea trecerilor de pietoni, deoarece soferii care vor trece prin zona nu ar avea suficient timp sa observe un pieton care doreste sa treaca, aparandu-i instant raza sa de vedere, fiind acoperit initial de masina pe care a-ti lasat-o parcata in apropiere de trecere.

Nu parcati in curbe sau in zone care, prin parcarea autoturismului, a-ti ingreuna vizibilitatea sau virarea celorlalti participanti la trafic. In acest caz, riscul de a va gasi masina zgariata sau oglinda retrovizoare avariata este una destul de mare.

Evitati eventualele locuri izolate, intunecoase, care ar putea fi terenul ideal al hotilor de masini, acestora fiindu-le foarte usor sa opereze in asemenea spatii, in care ar fi cu greu observati si ar avea timp suficient sa comita un furt.

Prin urmare, citind aceste sfaturi, speram ca v-am facut mai responsabili si mai vigilenti in ceea ce priveste locurile unde va lasati masina inchiriata. Nu uitati de faptul ca trebuie sa predati masina in aceeasi conditie in care v-a fost incredintata si orice dauna atrage dupa sine penalitatile de rigoare.

Share