Nu excludeti posibilitatea inchirierii de masini

Posibilitate de inchirieri masiniA inchiria o masina nu reprezinta neaparat un moft, ci este un serviciu care ne poate fi de folos in mai multe moduri. Oare cati dintre noi stiau ca serviciul de inchirieri masini isi are originea concomitent cu anii in care a fost inceputa productia autovehiculelor in serie? La acea vreme, masinile erau foarte rare si totusi, exista cerere pentru deplasare cu un vehicul cu totul nou pentru populatie. Activitatea de inchirieri masini a crescut direct proportional cu industria auto, astazi neexistand un colt de lume unde sa nu putem inchiria o masina in caz de nevoie. In tarile dezvoltate precum cele din America de Nord si Europa Occidentala, a inchiria o masina reprezinta un serviciu comun, aproape banal. Totusi, cererea pentru aceste servicii a ramas mereu constanta deoarece si populatia considera aceasta alegere ca fiind avantajoasa din toate punctele de vedere.

In Romania, serviciul acesta s-a dezvoltat odata cu instaurarea democratiei, insa, aproape la fel ca mai toate serviciile moderne, si-a anuntat timid, dar sigur, existenta. Astazi, in Romania, putem gasi atat companii multinationale cat si companii locale din domeniul inchirierilor de masini.

Desi cifrele nu arata la fel de bine pe aceasta piata ca in alte zone, reprezentantii acestor companii vad o piata in crestere in urmatorii ani, dat fiind faptul ca romanii sunt din ce in ce mai interesati in a inchiria o masina.

Prin urmare, fie ca au nevoie de masina pentru transportul propriu, al familiei, in interes de serviciu sau in timpul unei vacante, inchirierea unei masini prezinta urmatoarele avantaje: este un serviciu rapid accesibil prin care ni se pune la dispozitie un autovehicul pentru care, initial, ar trebui sa alocam mult mai multe resurse financiare pentru a-l detine. Desigur, caracterul unui serviciu de inchirieri masini este temporalitatea, vorbind aici de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de necesitatile fiecaruia.

Inchirierea unei masini va ajuta sa va gestionati timpul si activitatile zilnice mai bine, fara a fi ingrijorati de una dintre cele mai mari probleme ale civilizatiei moderne de astazi, anume, timpul de transport. Intr-o societate in care informatia circula intr-un ritm necontrolat, deplasarea cu masina reprezinta o necesitate aflata la baza piramidei in ceea ce priveste transportul propriu. Totusi, nimic nu se compara cu confortul si intimitatea data de un transport cu un autoturism, in comparatie cu transportul public, de aceea inchirierea unei masini prezinta aceste avantaje in cazul in care nu aveti la dispozitie masina personala intr-un moment dat.

Si nu in ultimul rand, a inchiria un anumit model de masina sau chiar mai multe reprezinta o modalitate avantajoasa de a testa un anumit tip de vehicul pe care doriti sa-l achizitionati ulterior, avand la dispozitie tot timpul de care aveti nevoie pentru a va convinge de calitatile si defectele masinii respective, nefiind presat de marketingul clasic al vanzatorilor de masini care isi lauda, cateodata fara acoperire, marfa.

In concluzie, dorim sa repetam ideea de baza a acestui articol: “Nu excludeti posibilitatea inchirierii de masini”, niciodata nu veti sti cand veti avea nevoie!

Share