Calatorind prin Italia

ItaliaItalia este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa si chiar din lume. Asezarea sa sub forma de peninsula, peisajele de vis, impreuna cu o istorie milenara, fac din Italia o tara atractiva pentru turism in orice luna a anului. Nici nu stim cu ce sa incepem cand vine vorba despre recomandari catre dumneavoastra in materie de obiective turistice pe care nu ar trebui sa le ratati. Insa, de ce sa alegeti dintre ele, cand puteti vizita orice va doriti in timpul pe care dumneavoastra il aveti la dispozitie. Italia dispune de numeroase atractii turistice, orase incarcate de istorie si peisaje naturale unice in lume. Pentru a parcurge tara de la nord la sud, va trebuie ceva timp, deoarece veti face foarte multe popasuri, si totusi, veti avea nevoie de o modalitate rapida de transport. In acest caz va sugeram ca in momentul in care aterizati la Roma, sau in oricare mare alt oras al Italiei, sa apelati la serviciile de inchirieri masini.

Ideal ar fi daca ati putea ateriza undeva in nordul Italiei, pentru a incepe periplul prin aceasta superba tara. Torino sau Milano ar fi ideal in acest sens. Pe langa faptul ca aveti destule de vizitat in aceste doua mari centre economice si culturale ale Italiei, tot in partea de Nord, la granita cu Slovenia si Austria veti putea parcurge drumuri in serpentine, ce va vor dezvalui superbele peisaje ale alpilor Dolomiti. Mai la sud de acestia, veti putea ajunge in Venetia, celebrul oras al gondolelor, un loc care nici odata nu pare afectat de influentele secolului XXI.

Coborand mai spre centru, puteti alege sa va opriti in orase precum Verona sau Bologna, inainte de a ajunge in capitala milenara, Roma.

Ne vor luar multe pagini de recomandari pentru dumneavoastra in ceea ce priveste obiectivele de vizitat, insa noi vom continua prezentarea generala a celor mai frumoase itinerarii din Italia, sugerandu-va coasta amalfitana, un loc unic in Europa prin relieful caracterizat prin asezari aflate la mare altitudine, de unde aveti o panorama superba catre Marea Mediterana.

De pe coasta amalfitana, ne apropiem catre ceea ce am putea numi sudul Italiei, respectiv temuta Sicilie, care se va dovedi a fi o surpriza placuta pentru dumneavoastra. Un loc presarat de istorie, legende, culturi de vita de vie, Sicilia este o regiune ideala pentru a va incheia itinerariul prin Italia, un loc unde va puteti relaxa dupa o perioada in care ati fost mai mereu pe drum.

Avantajele unui astfel de periplu utilizand o masina inchiriata sunt nenumarate. In primul rand, veti avea posibilitatea sa va planificati si sa va schimbati dupa cum doriti traseul si sa va opriti oriunde si oricat doriti dumneavoastra. Cereti firmei furnizoare si un sistem GPS, in cazul in care masina nu are o astfel de dotare standard. In cazul unui grup mic de doua, trei sau patru persoane, alegeti o masina de mici dimensiuni, deoarece Italia este renumita pentru strazile sale inguste, multe dintre ele fiind adresate doar pietenilor, biciclistilor sau in cel mai bun caz, celor care merg pe scutere.

Share